Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Η νέα ταινία του Γ. Σμαραγδή για την ζωή του Νίκου Καζαντζάκη


Σύμφωνα με δελτίο τύπου, ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής μετά την εισπρακτική επιτυχία της ταινίας «El Greco», ανανεώνει την συνεργασία του με την Audio Visual σε μια ταινία με αντικείμενο τη ζωή του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη. Μετά το «El Greco» και «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι», επιστρέφει κινηματογραφικά με μια διεθνή συμπαραγωγή με προσωρινό τίτλο «Νίκος Καζαντζάκης». Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στην υπέροχη αυτοβιογραφία του μεγάλου Έλληνα και οικουμενικού συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη, «Αναφορά στον Γκρέκο».

Πρόκειται για μια πολυκύμαντη αναζήτηση του συγγραφέα, μέσα από όνειρα και ταξίδια σε τόπους που αγάπησε, διεκδικώντας να κατανοήσει βιωματικά τον Χριστό, τον Βούδα, τον Λένιν, για να καταλήξει, μέσω του Οδυσσέα του, στην «Κρητική Ματιά» η οποία τον οδήγησε στην κατάργηση του φόβου του θανάτου και στην κατάκτηση μιας ανώτερης ελευθερίας. Μια ιστορία αγάπης, πίστης και δύναμης ενός συγγραφέα που μπόρεσε να ξεπεράσει τις αντιξοότητες και τη βαρβαρότητα της εποχής του και να μείνει το έργο του αιώνιο.

Τον Νίκο Καζαντζάκη σε νεαρή ηλικία θα ερμηνεύσει ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, ενώ στην ταινία θα παίζουν η Μαρίνα Καλογήρου, ο Θοδωρής Αθερίδης, η Ζέτα Δούκα και ο Στάθης Ψάλτης. Σύντομα θα ανακοινωθούν οι υπόλοιποι Έλληνες και ξένοι ηθοποιοί, καθώς και άλλοι συντελεστές. Τα γυρίσματά της οποίας αναμένεται να ξεκινήσουν τον Απρίλιο του 2016. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου